OrigIne

Wie is het gezicht achter OrigIne?

Ik ben Ine van den Heuvel (1955) en woon in Berkel-Enschot, regio Tilburg. Ik heb van 1994 tot nu gewerkt als zelfstandig ondernemer in praktijk OrigIne, waar ik mensen begeleid met levensvragen. Ik heb me gespecialiseerd in verlies en rouw, vroeg-kinderlijk trauma en seksueel misbruik. 
Zolang ik me kan herinneren houd ik van allerlei vormen van ‘handige’ expressie en creativiteit en tegelijkertijd ben ik enorm geboeid door mensen, hun diepere onbewuste drijfveren, talenten en verlangens en de cirkel van het leven waarin alles beweegt. 
Creatieve dynamische vormen zijn helpend om het contact te hervinden met die diepere lagen in ons bewustzijn, om zo weer de taal van onze ziel te herkennen, te leren verstaan en te laten spreken. Je gaat je innerlijke kompas weer voelen.
Door mijn levenservaringen en doorleefde professionaliteit, ben ik diep thuis bij mezelf en kan ik een liefdevolle veilige bedding bieden, waarin alles van jou er mag zijn. 
Zelf-herinnering (Wakkerte), Waarachtigheid en Thuiskomen zijn voor mij kernwoorden. 

De vier methoden die voor mij op dit moment het meest aansluiten bij mijn wens naar speelser en lichter en toch met de diepgang naar meer bewustwording, zijn: 
 
  • Vedic Art
  • SoulCollage®
  • Opstellingen vanuit het verlangen (interaktieve zelfresonantie volgens Dr. F. Ruppert)
  • De 3 dimensionale Ik-grens opstellingen van Dr. N. Blaser
 
Er zijn data gepland voor cursussen en workshops in groepsverband (zie agenda). 
Voor SoulCollage®, opstelling van het verlangen en een opstelling rondom ik-grens, kun je ook contact opnemen voor een individuele of relatie afspraak. 
Dit jaar 2020 is er nog een vergoeding mogelijk voor de individuele consulten vanuit de aanvullende zorgverzekering. Ik ben geregistreerd bij het NVPA, de RBCZ en bij de BPSW. Wanneer je een klacht hebt over de begeleiding dan kun je terecht bij de SCAG waar ik aangesloten ben.
Mijn registratienummer in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel is 17-245847-0000.

Mijn visie is dat we meer in balans zijn wanneer we leven vanuit onze authentieke kracht, vanuit de persoon die we van origine zijn. Door levenservaringen zijn we hiervan vervreemd geraakt; we hebben als kind geleerd te gaan leven vanuit beschermingsstrategieën, patronen en aanpassingen. 
We kunnen ons oorspronkelijke Zelf terugvinden (Zelf-herinnering) door ons bewust te worden van deze overlevingsdelen, ze zitten ons namelijk nu in ons volwassen leven, meer in de weg dan dat ze ons helpen: ‘Wat eerst polsstok was, is nu hinderpaal’. 
Ik geloof dat we allemaal steeds opnieuw uitgenodigd worden door het Leven, om weer terug te keren naar liefde en vertrouwen.

Mijn wens is om je weer in contact en verbinding te brengen met wie je ten diepste bent, zodat je weer kunt leven vanuit je hart; vanuit Liefde en compassie (‘thuiskomen’). In dit contact kun je opnieuw beschikken over jouw unieke talenten en kwaliteiten en kun je de uitdaging nemen deze in te zetten voor jezelf, voor anderen en in de wereld. Zo kun je gaan staan in jouw persoonlijke Taak, voor dat wat jij hier te doen hebt. Door zo Waarachtig te zijn, zul je meer zin en betekenis ervaren in je leven, wat maakt dat je jezelf ervaart als een vrijer en blijer mens.