Over Ine


          


Ik ben Ine van den Heuvel (1955) en woon in Berkel-Enschot, regio Tilburg. Van 1994 tot nu werk ik als zelfstandig ondernemer in praktijk OrigIne, waar ik mensen begeleid met levensvragen. Ik heb me gespecialiseerd in verlies en rouw, relatie- en systeemthema's, vroeg-kinderlijk trauma en seksueel misbruik. 

Zolang ik me kan herinneren houd ik van allerlei vormen van ‘handige’ expressie en creativiteit en tegelijkertijd ben ik enorm geboeid door mensen, hun diepere drijfveren, talenten en verlangens en de cirkel van het leven waarin alles beweegt. Creatieve dynamische vormen zijn enorm helpend om de taal van onze ziel te herkennen, te leren verstaan en te laten spreken. En zo je innerlijke kompas weer te kunnen voelen.
Door mijn levenservaringen en doorleefde professionaliteit, ben ik thuis bij mezelf en kan ik een liefdevolle veilige bedding bieden, waarin alles van jou er mag zijn. 

Mijn wens is om je weer in contact en verbinding te brengen met wie je ten diepste bent, waardoor je weer kunt leven vanuit je hart en in liefde en compassie aanwezig kunt zijn (‘thuiskomen’). Voor jezelf, voor anderen en voor de wereld. Zelf-herinnering (Wakkerte), Waarachtigheid en Thuiskomen zijn voor mij kernwoorden. 

De werkvormen/methoden die voor mij op dit moment het meest aansluiten hierbij zijn:  

  •    Vedic Art
  •    SoulCollage®
  •    Opstellingen vanuit het verlangen (interaktieve zelfresonantie volgens Dr. F. Ruppert)
  •    De 3 dimensionale Ik-grens opstellingen van Dr. N. Blaser

De bundel 'Wakkerder dan ooit' met beelden en teksten die verhalen over de reis van mensen naar meer  bewust leven, verschijnt in het voorjaar 2023.