Vedic Art

Ik ervaar Vedic Art als een innerlijke reis die me verdieping, vrijheid en vreugde brengt en voeding is voor mijn (creatieve) ziel. De verstilling in Vedic Art, het aanwezig zijn in het moment van Nu, het spelen, experimenteren en ontdekken ... ik vind het allemaal heerlijk. Persoonlijke bewustwording, Zelfherinnering en kunst vloeien erin samen als Levenskunst en daar houd ik van.  

Als jij houdt van het spelen met creatieve materialen, of als je nog geen enkele ervaring daarmee hebt en gewoon benieuwd bent, dan is Vedic Art ook een mooie cursus voor jou. Want er is geen ervaring met schilderen nodig, er is niets waaraan je moet voldoen en er is geen enkele beoordeling. Vedic Art gaat over ervaren van jouw vrijheid. 

Varend over ‘The river of Art’, met kunst als de taal van de ziel, geeft Vedic Art handvatten om expressie te geven aan innerlijke ervaringen en intuitie. De cursusdagen zijn inspirerend en verrijkend, verstillend en meditatief, brengen je in verbinding met jezelf en met de creatieve stroom die in ieder van ons is. De beelden die vanzelf ontstaan, kunnen helend zijn en transformerend. 

Kunst en Leven smelten samen.

 

‘Je wordt je meer bewust van jezelf.

En op hetzelfde moment 

zal je het gehele proces van creatie ervaren.

Kunst en Leven versmelten tot één geheel ….

En dat is Vedic Art’.

                                                     *  Curt Källmann 1939-2010  

Verder zegt Curt:

 

‘In een Vedic Art cursus ervaar je de 17 principes van creatie. Ze staan nergens omschreven. Om ze te begrijpen ga je door de ervaring heen van dit speciale proces van schilderen, wat is bedoeld om je innerlijke wijsheid te wekken. Door dit proces geef je expressie aan wat je binnen in je draagt, in je hart. Je schildert je leven, dingen waarvan je houdt, waar je over droomt, dingen waar je bang voor bent of die je wil helen. De enige inspiratie is je innerlijke leven. Via deze methode kun je oefenen om op een nieuwe manier te handelen en je begrenzingen te overstijgen. Je mag verdriet schilderen en transformeren in vreugde. Je opent meer en meer voor verandering in het leven, ‘life is about change’.

Je bent van harte welkom om ook in de ervaring te stappen die Vedic Art is.
Vijf dagen volg je jouw creatieve stroom van schilderen en via de 17 Vedische Principes herinner je je wie je werkelijk bent. Het is genieten van de ruimte om te spelen en alles wat zich aandient, zonder het vast te pakken of er een verhaal van te maken. Omdat de '17' van hart tot hart worden doorgegeven in de ervaring, staan ze nergens beschreven. 
 

Kijk voor wat foto's bij Open atelier en voor data bij Agenda.